Susanne Peeters

Even voorstellen, ik ben Susanne Peeters.

Al ruime tijd woonachtig in Valkenswaard, om precies te zijn, in Dommelen. Inmiddels al 34 jaar en het bevalt ons prima in dit prettige en mooie dorp. Ik ben geboortig van Sittard (1949) maar woonde al op vierjarige leeftijd in Eindhoven. In die stad heeft zich mijn arbeidzaam leven afgespeeld; veertig en een half jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs aldaar. Ik heb op vier verschillende basisscholen gewerkt waarvan ik er op drie ook leidinggevende ben geweest. Mijn laatste baan speelde zich af in en rondom Woensel-West, een zgn. Vogelaarwijk. Daar heb ik mee mogen werken aan de belangrijke ontwikkeling om samen met allerlei partners in en buiten de wijk een SPILcentrum op te bouwen. Zo’n SPILcentrum is de Eindhovense vorm van brede school. Mooi en boeiend werk, waar je veel voldoening in kon vinden. Juist omdat het met en over de wijkbewoners ging. We zochten naar een concept met burgerdraagvlak.

Naast mijn onderwijsloopbaan had ik altijd al, als jong kind zelfs, belangstelling voor de politiek. Ik ben ook al jaren lang actief geweest in de politiek. Van 2002 tot 2010 was ik raadslid voor GroenLinks in Valkenswaard. Alle kennis en ervaring die ik toen heb opgedaan, komen nu weer van pas. Alleen is mijn situatie nu een totaal andere dan toen. Want ik ben inmiddels een dikke tien jaar niet meer werkzaam maar gepensioneerd. En omdat ik er niets voor voelde achter de geraniums te gaan zitten, zocht ik naar andere mogelijkheden  om interessant en zinvol bezig te zijn. Nou dan moet je uitkijken want voor je het weet, heb je het drukker dan toen je nog een reguliere baan had.

Ik werd lid van de WMO-adviesraad hier in Valkenswaard, ik zat in de Sociale Urgentie commissie van Woningbelang en ik deed werk voor de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen( heet tegenwoordig “Oktober”). Daar deed ik vrijwilligerswerk in Hoevenakkers in Waalre op de afdeling voor dementerenden. Dat breidde echter uit tot lid van de lokale cliëntenraad en vandaar was de weg naar de centrale cliëntenraad snel gevonden. Ik ben ruim zes jaar voorzitter geweest, een boeiende tijd. Sinds 2013 treden mijn partner en ik vaak op in verpleeghuizen als artiestenduo “Deux Pièces”. Daarbij zingen en spelen we liedjes uit de jeugd van 60-plussers. De dementerenden herkennen die allemaal en je ziet dat ze meedoen en genieten. Heel mooi werk.

Kortom in een paar jaar tijd was mijn loopbaan van onderwijs naar zorg en artiestenwerk gegaan. Hoe afwisselend wil je het hebben?

Toen ik in 2014 de gelegenheid kreeg om mij opnieuw actief met politiek bezig te houden, in H&G, wilde ik dat graag en kon daarbij mijn nieuw opgebouwde expertise over zorg, BOPZ, WMO en Jeugdzorg toevoegen aan de kennis over onderwijs en wijkbetrokkenheid.

En nu zit ik al voor de tweede periode als H&G-raadslid.

Ik voel me heel prettig in onze levendige fractie. Alles wordt uitgebreid met elkaar doorgenomen; ieder lid voelt zich altijd stevig gesteund door de collega’s als hij / zij in de raad aan het werk is. H&G heeft vaak en veel contact met veel bewoners; we zoeken ze op als er problemen blijken en ze vinden ons als ze dat nodig achten. H&G staat met de voeten stevig in de Valkenswaardse samenleving. Het voelt dan ook heerlijk om samen met andere gedreven collega’s en betrokkenen steeds weer te mogen werken aan onze mooie, stevige Valkenswaardse samenleving.

Tot ziens of horens ergens in ons mooie dorp!

2 gedachtes over “Susanne Peeters”

 1. Beste mevrouw Smit,

  onze H&G kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 bestaat voor de helft uit vrouwelijke kandidaten! Op nummer 3 staat de vrouwelijke kandidaat.
  Keuze genoeg.
  Kijk hiervoor op onze site.

 2. Vanuit mijn invulling vd de stemwijzer kwam jullie partij naar voren
  Het valt me op dat u de enige vrouw bent als ik jullie lijst op zoek.
  Dat doet mij twijfelen om op jullie te stemmen
  Wat is jullie streven daar in?

Geef een reactie, namens H&G bedankt!

%d bloggers liken dit: