Susanne Peeters

Even voorstellen, ik ben Susanne Peeters.

Al ruime tijd woonachtig in Valkenswaard, om precies te zijn, in Dommelen. Inmiddels al 28 jaar en het bevalt ons prima in dit prettige en mooie dorp. Ik ben geboortig van Sittard (1949) maar woonde al op vierjarige leeftijd in Eindhoven. In die stad heeft zich mijn arbeidzaam leven afgespeeld; veertig en een half jaar ben ik werkzaam geweest in het basisonderwijs aldaar. Ik heb op vier verschillende basisscholen gewerkt waarvan ik er op drie ook leidinggevende ben geweest. Mijn laatste baan speelde zich af in en rondom Woensel-West, een zgn. Vogelaarwijk. Daar heb ik mee mogen werken aan de belangrijke ontwikkeling om samen met allerlei partners in en buiten de wijk een SPILcentrum op te bouwen. Zo’n SPILcentrum is de Eindhovense vorm van brede school. Mooi en boeiend werk, waar je veel voldoening in kon vinden. Juist omdat het met en over de wijkbewoners ging. We zochten naar een concept met burgerdraagvlak.

Naast mijn onderwijsloopbaan had ik altijd al, als jong kind zelfs, belangstelling voor de politiek. Ik ben ook al jaren lang actief geweest in de politiek. Van 2002 tot 2010 was ik raadslid voor GroenLinks in Valkenswaard. Alle kennis en ervaring die ik toen heb opgedaan, komt nu weer van pas. Alleen is mijn situatie nu een totaal andere dan toen. Ik ben namelijk een paar jaar geleden gestopt met werken. En omdat ik er niets voor voelde achter de geraniums te gaan zitten, zocht ik naar andere mogelijkheden  om interessant en zinvol bezig te zijn. Nou dan moet je uitkijken want voor je het weet, heb je het drukker dan toen je nog een reguliere baan had.

Ik werd lid van de WMO-adviesraad hier in Valkenswaard, ik zat in de Sociale Urgentie commissie van Woningbelang en ik deed werk voor de Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen. Daar deed ik vrijwilligerswerk in Hoevenakkers in Waalre op de afdeling voor dementerenden. Dat breidde echter uit tot lid van de lokale cliëntenraad en vandaar was de weg naar de centrale cliëntenraad snel gevonden. Ik ben inmiddels twee jaar voorzitter van die centrale raad.

Kortom in een paar jaar tijd was ik geheel overgelopen van onderwijs naar zorg. Ik ben er tot over mijn oren in moeten duiken want alle zogenaamde transities (AWBZ, Jeugdzorg en Participatiewet) verschenen ten tonele. Toen ik dan ook de gelegenheid kreeg om mij opnieuw actief met politiek bezig te houden, in H&G, wilde ik dat graag om o.a. deze opgebouwde expertise over met name AWBZ en Jeugdzorg daarin mee te nemen.

De rest van het verhaal is bekend; H&G deed het fantastisch op 19 maart en intussen hebben we een mooie coalitie gebouwd met een stevig programma.

Wat mijzelf betreft, ik heb door mijn verkiezing nu wel de functies in de WMO-raad en de urgentiecommissie neergelegd want die zijn niet verenigbaar met het raadslidmaatschap. Daarvoor in de plaats zit ik nu in een geweldige fractie, waar ik mij direct thuis voelde. Want het is altijd fijn om op te trekken met mensen die net zo gedreven zijn als jijzelf om aan een mooie en rechtvaardige samenleving te werken.

Als er naast de vele werkzaamheden even gewoon rustig tijd over is en dat is echt wel vaker zo, dan heb ik nog genoeg hobby’s om mee bezig te zijn. Ik lees graag, train ons hondje bij VVH op behendigheid, houd een volière, fiets veel, schilder soms een doekje en ga graag samen met mijn partner op een rustige vakantie. Ik verveel me dus werkelijk nooit.

Nu kent u mij een beetje; in de komende jaren hoop ik velen van u te leren kennen.
Samen voor ons Valkenswaard; wat is er mooier dan dat? Tot gauw.

Geef een reactie