Willemien Leemans-Plompen

Graag wil ik me even voorstellen:

Ik ben Willemien Leemans-Plompen, geboren in Valkenswaard in de Peperstraat in juli 1944.  Op mijn 17e is het gezin Plompen verhuisd naar Hotel Café Restaurant Bristol en heb daar alles meegekregen wat Horeca  Valkenswaard betreft.

In Valkenswaard werkzaam geweest  o.a. bij “ Schoenfabriek de Valk”,  “ Willem II “ sigarenfabrieken  en  verpleeg-en bejaardenhuis “ Kempenhof ”
(daar was ik de eerste directie secretaresse).  Daarna heb ik intensief meegewerkt aan de opstart van  Congrescentrum “ Koningshof ” Veldhoven, de opstart van Center Parcs “ de Kempervennen ” en in België de start van “ de Vossemeren ”. Bij Center Parcs heb ik 30 jaar gewerkt in de functie van Sales Manager op het park en verleende tevens ondersteuning aan de afdeling public relations op het hoofdkantoor Rotterdam.

Na 30 jaar in Achel te hebben gewoond zijn we, mijn echtgenoot Peter en ik, teruggekeerd naar Valkenswaard en wonen nu weer in Peter’s ouderlijk huis op de Kleine Markt. Mijn hobby’s zijn met vakantie gaan naar Gran Canaria en handwerken, waaronder het maken van mooie sieraden van hele kleine kraaltjes .

Ik  draag H&G al vanaf de oprichting een warm hart toe omdat deze partij blijk geeft oog en oor te hebben voor de problemen in ons dorp.

Mede op verzoek van Theo Geldens heb ik destijds een bestuursfunctie aanvaard in de groep Actie N69 en heb vervolgens actief meegewerkt aan de acties o.a. de protesttocht naar de Tweede Kamer in Den Haag, de ludieke “begrafenis” van de oude N69 en de overdracht van de  Rijksweg N69 aan de provincie.

Ook heb ik – samen met enkele centrumbewoners –  De Bewonersvereniging Centrumbelangen opgericht met als voornaamste doel de leefbaarheid en levendigheid voor het centrum in balans te houden.

Nu wil ik mijn steentje bijdragen in het nieuwe H&G Bestuur.

Willemien Leemans-Plompen

Een gedachte over “Willemien Leemans-Plompen”

  1. Een druk en succesvol leven.leuk kennis te hebben gemaakt.Na 40 jaar als leraar Nederlands in Veldhoven zijn we vanaf 2004 van ons pensioen aan het genieten.Veel vakanties op alle Canarische eilanden behalve El Hiero.Vaak Algarve.Daarnaast wijngaard Tongelreepdal in Aalst( tegenoverLeo van Berkel, de tandarts en polobaas.)Dit jaar winnaar van de BrAnd Winterbierwedstrijd uit 319 hobbybrouwers en lid van kookclub Les Chevaliers de la cuisine.

Geef een reactie