Centrum voorzieningen

In het pand van Verhagen Witgoed aan de Karel Mollenstraat Zuid 12 is sinds kort een toilet met kinderverzorgingsruimte geplaatst.
Bezoekers van het centrum kunnen dit toilet tijdens openingstijden gratis gebruiken. 

Voor centrumbezoekers die minder mobiel zijn, waren er beperkte mogelijkheden om naar het toilet te gaan. Cultuurcentrum De Hofnar en het gemeentehuis hebben een toilet dat voor iedereen toegankelijk is, maar liggen wat verder weg van de winkels.

Nu Verhagen Witgoed een toilet heeft, is er in ieder geval de mogelijkheid om tijdens openingstijden naar de wc te gaan, ook voor mensen die minder mobiel zijn. De realisatie sluit ook aan bij een nadrukkelijke wens van de raad. Het toilet is onder meer voorzien van steunbeugels, verlaagde wasbak en is ruimer dan een ‘gewoon’ toilet. Het heeft ook een gedeelte voor kinderverzorging, dus geschikt om bijvoorbeeld een baby te verschonen. 

Voor mensen die volledig rolstoelafhankelijk zijn is dit toilet niet geschikt omdat er geen ruimte is om de rolstoel naast de wc te plaatsen. Het is dus geen invalidentoilet, maar een minder validen toilet.

‘Het is belangrijk iedereen het centrum kan bezoeken’

William Verhagen, de eigenaar van Verhagen Witgoed, is blij dat hij op zijn locatie iets kan betekenen voor de inwoners van Valkenswaard. William: “Het is belangrijk dat iedereen het centrum kan bezoeken. Wanneer wij hier samen met de gemeente iets aan bij kunnen dragen doen we dit graag”. De gemeente Valkenswaard betaalt de extra voorzieningen en een kleine jaarlijkse vergoeding.

Vanuit het gemeentebestuur waarderen wij de bereidheid van deze ondernemer om mee te werken aan toegankelijkheid in ons centrum. Als gemeente kunnen wij het niet alleen.

Andere gratis toiletvoorzieningen

In het centrumgebied zijn er nu drie toiletten waar gratis gebruik van gemaakt kan worden tijdens openingstijden: het toilet bij Verhagen Witgoed bij de Orangerie op de Corridor en bij Lunchroom Smakelijk bij de Kerverij. Buiten het kenwinkelgebied zijn er (invaliden) toiletten in het gemeentehuis en Cultuurcentrum De Hofnar.

Samen werken wij aan een compact en aantrekkelijk winkelcentrum.

Theo Geldens
Wethouder Masterplan Centrum

%d bloggers liken dit: