Andre van Daal

A.W.C.B. van Daal

Mijn naam is André van Daal. Geboren in het toenmalige St. Jozefziekenhuis, maar daarna opgegroeid en altijd blijven wonen in ons mooie dorp.

Sinds 1986 is Valkenswaard niet alleen mijn woonplaats, maar ook de plaats waarin ik werkte, namelijk op scholengemeenschap Were Di.
De laatste decennia gaf ik wiskunde aan de HAVO/VWO afdeling van deze school, maar ik ben in alle onderwijssoorten werkzaam geweest. In eerste instantie opgeleid voor het basisonderwijs op de PABO aan de Edenstraat in Eindhoven. Daarna een tweedegraads wiskundestudie aan de Katholieke Leergangen in Tilburg, naast een baan op de LHNO en MAVO in Geldrop. En na het behalen van de eerstegraads akte Wiskunde overgestapt naar het toenmalige Hertog Jancollege, nu Were Di aan de Merendreef. Sinds november 2019 ben ik met pensioen.

Al jaren was ik geïnteresseerd in het wel en wee van onze mooie gemeente, en een jaar of 25 geleden heb ik met een groepje enthousiastelingen onze buurtvereniging (Rondom ‘t Park) opgericht. Met belangstelling volgde ik, meestal via de pers en soms vanuit de publieke tribune, ook de ontwikkelingen op gemeentelijk niveau. Politiek was een ver van mijn bedshow en zoals je helaas vaak hoort, is zelfs de plaatselijke politiek erg ver van de burgers verwijderd. Door het artikel in de krant van Theo en de geanimeerde avonden met een groep dorpsgenoten, raakte ik ervan overtuigd dat je wel kan praten over mistoestanden en misschien ook goede alternatieven hebt, maar dat de enige manier, om daadwerkelijk invloed uit te kunnen oefenen, is een plaats in de raadzaal te verwerven. Alleen daar wordt je stem gehoord en uiteindelijk wordt in de raad het beleid vastgesteld. Zo is het idee tot oprichting van een politieke partij, die zo dicht mogelijk bij de inwoners staat, ontstaan. In 2002 is H&G opgericht en ondertussen is gebleken dat we een plaats in de raad verdienen. Vanaf 2018 is H&G met 6 leden in de raad vertegenwoordigd.

2 gedachtes over “Andre van Daal”

 1. Andre

  Ik kijk op jullie site en wat mij opvalt is dat het verkiezingsprogramma 2022-2026 nog nergens te vinden is. Volgens mij hebben jullie op plaats 2 of 3 een nieuwe kandidaat staan maar daar kan ik ook niets over vinden.

  Succes met de verkiezingen over een paar weken.

  Gr

  1. Geachte heer Geenen,

   wij zijn continu bezig met het actualiseren van onze H&G site.
   Op dit moment is het verkiezingsprogramma én vele andere zaken bereikbaar op onze site.
   Op de pagina verkiezingen, opent direct, ziet u onderaan blauwe knoppen. Daar kunt u al onze informatie vinden!
   Veel leesplezier…stem helder en gedreven!

   webmaster H&G

Geef een reactie, namens H&G bedankt!

%d bloggers liken dit: