Henk Hovens

                                                 

Henk Hovens

In 1956 geboren in de Wiemelhoek in hartje Valkenswaard als zoon van een chef bakker, opgegroeid en gevormd ben ik in de Marijkestraat. Toen ik ging trouwen met Gonnette in 1982, betrokken wij een starterswoning in Dommelen. Na 25 jaar gewoond te hebben in de Delishurk zijn wij nu, nu de kinderen het huis uit zijn gegaan, kleiner gaan wonen.
Samen hebben wij 3 kinderen groot gebracht en hebben wij 6 kleinkinderen mogen verwelkomen.
En ook zij wonen bijna allemaal in ons Valkenswaard. Wat een rijkdom.

Maar waarom H&G?

Door de jaren heen is geschiedenis van onze omgeving mij steeds meer gaan boeien en deed het mij pijn om te zien dat er zoveel afgebroken werd in Valkenswaard van markante gebouwen. Was ik daar soms de enige die daar problemen mee had? Nadat ik mijn boek in 2004 had uitgebracht over de geschiedenis van de Dommelsche Bierbrouwerij vond ik dat ik iets moest doen om al het erfgoed wat Valkenswaard nog had, te bewaren voor de toekomst. Navraag bij de politieke partijen leerde mij snel dat de bestaande partijen en de voorgaande colleges er geen aandacht aan hadden besteed.

In 2006 was H&G echt een nieuwkomer met een van haar speerpunten: Beschermen van ons cultureel erfgoed. De keuze voor mij was dus snel gemaakt. Tijdens een “Meet and Greet” in de Oranjeboom heb ik mij in 2006 aangesloten bij H&G. Dat was de enigste partij die ook, net als ik, de gedachte had dat er een stop moest komen in de afbraak van ons cultureel erfgoed. Na de verkiezingen van 2010 werd H&G beloond voor haar 4 jaar vernieuwende politiek met 5 zetels waarbij ook ik verantwoording kreeg in de Raad van Valkenswaard. Aangezien dat de landelijke en lokale partijen in Valkenswaard al jaren überhaupt géén beleid had gemaakt om ons cultureel erfgoed te beschermen, was dat voor mij van begin af aan mijn punt van aandacht.

In 2012 werd mijn voorstel tot het invoeren beleid voor het beschermen van het Cultureel erfgoed aangenomen door de raad. Sindsdien zijn er nog nooit zoveel objecten voorgedragen als beschermd cultureel erfgoed.

Daarom H&G voelt als thuis.

Geef een reactie, namens H&G bedankt!

%d bloggers liken dit: