Marcel Bax

Marcel Bax
Marcel Bax

Ben na de Antoniusschool elke dag naar Eindhoven gefietst om daar 4 jaar beroepsonderwijs te volgen. Vanaf mijn 7e jaar ben ik fanatiek gaan voetballen bij de Valk, daarnaast gaan wedstrijd zwemmen bij zwemvereniging TEMPO in Valkenswaard.
Op mijn 15e jaar ben ik in Boxtel bedrijfsleiding/algemeen managment gaan studeren op de nationale schilderschool St Lucas. Na mijn studie afgerond te hebben, ben ik in 1975 als dienstplichtige opgeroepen bij de Marechaussee waar ik het niet kon laten om mijn parabrevet te halen. Toen ik echter de vierdaagse zou moeten gaan lopen hield ik het daar voor gezien en had mijn vader mij nodig in het schildersbedrijf. Ben toen gaan volleyballen bij Vavoc in Valkenswaard, heb daar een 10 tal jaren in het eerste team mogen spelen. Mijn bestuurlijke bemoeienissen hebben er ook nog toe geleid dat ik 3 jaar de voorzittersrol heb vervuld. Na een ernstige blessure ben ik gestopt met volleyballen, wat me wel enige moeite heeft gekost.
Doordat ik veel in het water lag om te revalideren ben ik gaan duiken om toch te kunnen sporten Bij het leren kennen van de familie van mijn vrouw José ,wij zijn in 1975 getrouwd,ben ik in aanraking gekomen met de zeilsport. Samen met mijn vriend Martien Wientjens hebben we heel fanatiek wedstrijd gezeild in de Olympische 470 klasse.

In de tussentijd ging het in het bedrijf van mijn vader redelijk goed, maar omdat ik meer wilde begon ik in de avonduren een tweede bedrijf, wat later Bax Spuitwerken werd. Jose hield op in het onderwijs en we begonnen ook een verfwinkel.
De ooievaar bracht ons in 1980 en 1984 onze prachtige lieve dochters Simone en Laura. De combinatie Bax schilderwerken / Bax spuitwerken liep uitstekend waardoor ik steeds minder tijd kreeg om wedstrijd te gaan zeilen. Om mijn extra energie kwijt te raken ben ik gaan tennissen bij Falcones en later gaan golven. In 1998 kregen we de kans om 12000 m2 industriegrond te kopen aan de Dragonder 17 te Valkenswaard. Bax Schilderwerken en Bax Spuiterij verhuisden naar de nieuwe lokatie en een derde bedrijf werd opgericht nl. Bax coating. Vanaf de realisatie van de drie bedrijven op één locatie werd er hard gewerkt aan een gedegen totale organisatie. In 2004 hebben we Bax Coating verkocht aan mijn voormalige bedrijfsleider en in 2008 verkochten wij hem ook Bax Spuitwerken. Gedurende de volgende jaren kreeg ik wat meer tijd en het begon al weer snel te kriebelen. Daar kwam de mogelijkheid; Henk Hovens mijn zwager, bracht me bij H&G. Ik voelde dat het goed zat en jullie weten inmiddels wat daar van gekomen is.

Iedereen bij H&G bedankt voor het vertrouwen.
Helder en gedreven is waar óók ik voor sta!

De komende jaren ga ik als voorzitter van H&G voor een mooier en gezelliger Valkenswaard zodat alle inwoners van dit mooie dorp content en met plezier in Valkenswaard zullen vertoeven.

Marcel Bax

Geef een reactie, namens H&G bedankt!

%d bloggers liken dit: