Valkenswaard wil meer zitbankjes

Hoe mooi is het dat mensen de natuur opzoeken en in ieder geval in beweging zijn of het nu wandelen of fietsen is. Het lijkt wel of iedereen de natuur aan het herontdekken is. Maar bij deze tochten hoort ook op z’n tijd je rustpakken en genieten van elkaar, van het uitzicht, van de vogels of andere dieren. 

Daarnaast is recreëren in eigen land nu extra aantrekkelijk. Wij als H&G zijn er van overtuigd dat dit ook in de toekomst zal doorzetten enwij hebben met Valkenswaard met De Groote Heide goud in handen. Maar ook binnen onze gemeente grenzen zijn er volop geniet plekjes en daar horen geniet bankjes bij.

De Gemeenteraad van Valkenswaard heeft een motie aangenomen voor meer zitbankjes.

Initiatiefnemer namens H&G, raadslid Jos Peters “Weliswaar niet de 100 extra bankjes in 4 jaar die wij voorsteldenin onze Motie maar wel méér zitbankjes op de vele unieke zichtlocaties die onze gemeente kent. 
Feit is dat onze gemeente veel oudere levensgenieters kent die er graag te voet of met de fiets op uit trekken.

Jos Peters “Neem dan ook op tal van prachtige routes je geniet momentjes en laat de natuur op je inwerken”.

Het voorstel ondervond grote steun van organisaties als KBO (Katholieke Bond van Ouderen)en SBV (Senioren Belang Valkenswaard) en niet te vergeten de VVV, dé promotor voor ons toerisme.
Peter Moezelaar van de VVV  desgevraagd “Goed idee. Wij hebben dat ook al aangekaart binnen de Groote Heide groep”.

Valkenswaard profileert zich als wandel- en fietsgemeente en ook in het kader van Toerisme is dit plan een aanwinst waar veel burgers en toeristen plezier door beleven. Als Raadslid heb je de taak om je in te zetten voor de grote taken zoals huizenbouw, accenten bij onderwijs zoals behoud school in Borkel en Schaft, uiteraard werkgelegenheid en bij voorbeeld de sociale taken. 

Maar uiteindelijk speelt welzijn, thuis voelen en trots zijn op je dorp ook een belangrijke rol. Deze energie die daaruit voortkomt vormt een bron van creativiteit en dat is steeds weer de inspiratiebron voor nieuwe initiatieven. 

Dus zeg niet een bankje is maar een bankje. Op dat bankje ontstaat wellicht het idee waar Valkenswaard verder mee komt.

Dus werken wij elke dag in deze gedachte bij H&G. Dat is “helder”.

%d bloggers liken dit: