Jos Peters

Jos Peters oftewel “Josephus Peters”.

Geboren op 17 mei 1951, tel maar uit, in een mooi gebied in de Mariaparochie.
In mijn prille jaren was ik voor lange tijd misdienaar in de Mariakerk. Wellicht is daar mijn drang om te dienen in mijn DNA gekomen. Het klinkt vroom maar het is nu eenmaal zo dat ik gemakkelijk JA zeg op bijna elk verzoek. 

De Zeelberg, de Schaapsloop en de Zandbergstraat was heel lang mijn hele leefwereld. Pakweg tot mijn diensttijd. Vanaf mijn 30ste tot mijn 55ste heb ik in Eindhoven gewoond en ben sinds 15 jaar weer terug in mijn geboortehuis aan de Zandbergstraat 50. Ik heb binnen de Grafische wereld zowat alles doorlopen.
Van vakman loodzetter/machinezetter naar de techniek van lay-out en ontwerpen. Tevens ben ik commercieel bedrijfsleider bij een drukkerij geweest en directeur bij een reclamebureau.
Hobby’s? Mijn hele jeugd tussen de boeren en daarna vanaf mijn 21ste actief bij Atletiek Vereniging Valkenswaard. Lid van het eerste uur. Dagelijks hardlopen met veel interval en duurlopen. Van baanwedstrijden tot crossen. Dit heb ik 30 jaar gedaan en daarna ben ik gaan tennissen met Marianne bij TV Volley. En toen kwam de politiek. Altijd gestemd en sinds 25 jaar actief in diverse rollen. 
Na 7 jaren in de Gemeenteraad van Eindhoven maak ik nu 3 jaar deel uit van de fractie H&G in de Gemeenteraad van Valkenswaard.

“Bevlogen” zou ik mezelf willen omschrijven. Bevlogenheid is een levenshouding. Een positieve prikkel om zaken aan te pakken en waar mogelijk te verbeteren. Draagvlak is daarbij ook een element net zo goed als verbinding. In mijn Eindhovense Raadsperiode van 7 jaar kon ik me als vervangend fractieleider inzetten om verbinding te zoeken tussen oppositie en coalitie. Uiteindelijk heb je samen 1 doel. Daarnaast was ik voorzitter voor mijn partij van “de Sociale Pijler”. Dit omvat het Sociale domein, Cultuur, Sport en Evenementen. In Valkenswaard acteer ik meer op een divers terrein; “wat op mijn pad komt”! En dit alles voor de inwoners. Voorbeelden waarvoor ik me al heb ingezet zijn:
een Camper parkeerplaats, De Kleine Markt een beschermd dorpsgezicht, aanpak van zwerfafval, uitbreiding 30 km zones en straten, De Regenboog-gemeente (ieder mens moet zichzelf kunnen zijn) en vaste financiële steun voor kleine verenigingen. Dit alles gerealiseerd met brede steun vanuit de raad. Natuurlijk geef ik met ons H&G team ook aandacht aan de algemene belangrijke onderwerpen zoals de Natuur, Cultuur en het woningbouwprogramma. Voor mij persoonlijk is het volgende vanzelfsprekend:
“Ik zeg wat ik doe en doe wat ik zeg”. Iedereen krijgt een antwoord. Zo hoort het ook! 

U kunt mij volgen op Facebook (Josephus Peters) of LinkedIn. Welkom!

Jos Peters.

%d bloggers liken dit: