Inbreidingslocaties H&G

André van Daal
André van Daal

Inbreidingslocaties: Inbreiding gaat voor uitbreiding

Nadere toelichting door André van Daal

Valkenswaard heeft ondertussen veel lege plekken binnen de bebouwde kom. Te denken valt aan het Kloosterpark, het LTS-terrein, de voormalige Aloysiusschool, het Sprengertje-terrein aan de Bakkerstraat/Europalaan en café de Mossel aan de Maastrichterweg.

Maar er staan in Valkenswaard ook nog  diverse leegstaande panden, waar ook nieuwbouw gepleegd zou kunnen worden, of een andere invulling kan worden gezocht, bijvoorbeeld aan de Dommelseweg, de basisschool aan de Barentzstraat en niet te vergeten het pand van de keukenzaak Biemans aan de Geenhovensedreef. Zelfs voor de kerken die Valkenswaard nu nog rijk is dreigt leegstand. Het zou de moeite zijn een herbestemming te vinden om een dergelijk gebouw te kunnen behouden. Tenslotte is al een hele tijd geleden aangegeven dat een ontwikkelaar plannen heeft om een herbestemming te zoeken voor het Brabantiaterrein. Uitdagingen genoeg dus.

Al met al is er geen enkele reden om natuurgronden te gaan bebouwen. De plannen voor Lage heide zijn al ver voor de crisis in gang gezet en zijn nu inmiddels gestart. De verkoop van de 300 woningen die hier gerealiseerd gaan worden verloopt moeizaam. Het zal zeker nog een aantal jaren duren voordat dit terrein volledig bebouwd is. Het is duidelijk dat we daarom de komende jaren niet moeten overgaan tot het aantasten van verdere natuurgebieden. H&G heeft zich om die reden ook verzet tegen de voorgenomen ontwikkeling van Dommelkwartier.

Conclusie: Dus eerst inbreiding en dan pas uitbreiding.

 

Een gedachte over “Inbreidingslocaties H&G”

  1. Sociaal en Creatief centrum Valkenswaard gevestigd in voormalig ABNAMRO gebouw moet half maart het pand verlaten. Wij staan dan met lege handen. Tot nu toe na een lange zoektocht nog geen vervangende ruimte gevonden.
    HELP!!!!!!!!!
    06-53369853

Geef een reactie