Samenwerken aan een Schoon Valkenswaard

Na de jaarwisseling, liggen op Nieuwjaardag de straten in Valkenswaard vaak bezaaid met vuurwerkrestanten.
Dit is niet wat we willen. 

Vanuit het gemeentelijk zwerfvuilprogramma Schoon Valkenswaard, hebben wij in december een oproep gedaan aan alle inwoners om op
1 januari de handen uit de mouwen te steken en ons te helpen met het opruimen van vuurwerkrestanten.
Ik ben erg blij met de bereidheid van de vele inwoners die gehoor hebben gegeven aan deze oproep. Geweldig! Helaas heb ik ook vast moeten stellen dat een beperkte groep inwoners ondanks de oproep van de gemeente, hun vuurwerkafval gewoon op straat hebben laten liggen. Spijtig en daarom bij deze een spreekwoordelijke tik op de vingers.

Dankzij uw geweldige inzet lag de straat er een stuk schoner bij in vergelijking met vorige jaren en kunnen onze kinderen weer veilig buiten spelen. Aanvullend op uw inzet heeft de gemeente vanaf 2 januari nog een extra veegronde gemaakt.

De in december huis-aan-huis verspreide speciale vuurwerkzakken, 100% gerecycled materiaal, hebben in belangrijk mate bijgedragen aan het succes van de opruimactie. Iedereen kon volle vuurwerkzakken en afgeschoten losse vuurwerkpotten vanaf 2 januari aan de straatkant zetten. Medewerkers van de Ergon hebben deze de afgelopen dagen opgehaald. Het resultaat van de inzameling liegt er niet om. In totaal werden er drie grote afvalcontainers gevuld. De inhoud daarvan weegt maar liefst 18.000 kilo, dat zijn 785 volle huishoud-kliko’s (van 140 liter inhoud).

Nogmaals dank voor uw inzet.

Theo Geldens
Beheer openbare Ruimte

%d bloggers liken dit: