Steendrukmuseum.

Afgelopen vrijdag 1 februari had ik de eer om de tentoonstelling van Leo Gestel te openen.

Vrijdagavonden probeer ik doorgaans vrij te houden voor het gezin, maar voor het Steendrukmuseum maak ik graag een uitzondering.
Vanwege de techniek raak ik enthousiast bij het zien van die prachtige machines, werkelijk fantastisch. Wie mij uit mijn privé kent weet dat ik nogal praktisch georiënteerd ben en een zwak heb voor techniek, wellicht is dat de reden dat het Steendrukmuseum mij zo fascineert.
Dit keer een tentoonstelling van Leo Gestel.  Bij het zien van zijn werken ontstond bij mij een gevoel van herkenbaarheid en dacht ik spontaan aan Prosper de Troyer, een Belgisch kunstenaar, wiens werk ik vanwege een familiale band met mijn vrouw wat beter heb leren kennen.
Na wat opzoekwerk kwam ik er al snel achter dat Prosper de Troyer en Leo Gestel elkaar wellicht ooit hebben ontmoet en elkaar hebben geïnspireerd zoals wel vaker gebeurende in hun actieve jaren.
Prosper de Troyer was een goede vriend van Constant Permeke die op zijn beurt weer bevriend was met Leo Gestel. Beide ruilden zelfs enige tijd van woning. Voor mij was daarmee het plaatje rond en de nieuwsgierigheid om de tentoonstelling te gaan bezichtigen meer dat ooit aangewakkerd.

Ik hoop dat u net als ikzelf inmiddels ook nieuwsgierig bent geworden. Leo Gestel in het Steendrukmuseum Valkenswaard dat mag u niet missen! 

Theo Geldens

%d bloggers liken dit: