Werken aan duurzaamheid

Het project De Groene Zone is vorig jaar van start gegaan.
Inwoners van 12 deelnemende gemeenten die meedoen met dit project kunnen snel en gemakkelijk zonnepanelen laten plaatsen zonder eigen investering. Naast de gemeente Valkenswaard doen de gemeenten Asten, Best, Cranendonck, Deurne, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Laarbeek, Someren, Son en Breugel en Waalre  mee met het Regionaal Zonnepanelenproject.
In Valkenswaard zijn er nog ruim 200 plekken beschikbaar, alle overige nemen reeds deel aan het project. Uiteindelijk is het doel dat in totaal 7000 huishoudens in 12 gemeenten worden voorzien van duurzame zonne-energie.

Hoe het werkt?

De deelnemende gemeenten kopen gezamenlijk zonnepanelen in. De gemeenten schieten de bedragen voor levering en plaatsing voor. Dit betekent dat u geen aanbetaling hoeft te doen voor de zonnepanelen. In maximaal 15 jaar, tegen 1,35% rente, lost u de lening maandelijks bij de gemeente af. U krijgt 15 jaar lang volledige garantie op de zonnepaneleninstallatie en de energieopbrengst.
De levensduur van de zonnepanelen is minstens 25 jaar en na plaatsing wekt u meteen zonne- energie op. Al vanaf de 1e maand heeft u financieel voordeel: de aflossing van de lening is namelijk lager dan uw huidige elektriciteitsrekening.

Interesse?

Op 12 juni organiseert de gemeente Valkenswaard een informatiebijeenkomst over het zonnepanelenproject De Groene Zone. De bijeenkomst vindt plaats in café de Dommelstroom, Bergstraat 32 in Dommelen en begint om 19:30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). 

U kunt zich aanmelden door het sturen van een mail naar degroenezone@valkenswaard.nl met als onderwerp
“Bijeenkomst de Groene Zone”.

Wethouder Duurzaamheid

Met vriendelijke groet,

Theo Geldens

%d bloggers liken dit: