Oog voor afval

Vanaf dit jaar is ook Valkenswaard aangehaakt bij de E-Waste Race, en daar ben ik alvast heel erg blij mee.

Van 16 maart tot en met 9 april is er een E-waste Race in Geldrop-Mierlo en Valkenswaard. Op 9 maart mocht ik aanwezig zijn tijdens de kick-off les bij groep 8 van De Schepelweyen, daarmee wordt de E-waste Race geopend! In totaal nemen achttien teams van achttien basisscholen het tegen elkaar op om in vier weken tijd zoveel mogelijk klein elektronisch afval (ook wel e-waste) in te zamelen. De school die het meest inzamelt, wint een prachtige schoolreis voor de hele klas! Zo maakt de E-waste Race het inzamelen van elektronisch afval leuk, leerzaam en gemakkelijk!”

Als inwoner van onze gemeente kunt u tussen 16 maart en 9 april gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Denk bij elektronisch afval aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels of adapters. Let op geen inktcartridges of batterijen.

Ik roep u graag op om deel te nemen aan deze actie. Door deel te nemen steunt u groep 8 van de Schepelweyen als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in Valkenswaard, Dommelen of Borkel en Schaft, doe dan mee en zet uw oude of kapotte elektronische apparaten online! 

Theo Geldens